Wolaholic anonymous

Wolaholic anonymous

Hallo, mijn naam is Doreen en ik ben een wolaholic. Ik ben ook een moeder, dochter, vriendin en haakster. Mijn persoonlijke reis volgde al vele tussenstops. Het leven kan soms stormachtig zijn. Vele ups en downs voeren je mee naar links en rechts en voor je het weet, ben je alleenstaande mama, een gefrustreerd werknemer, moe en vol pijn. Het heeft even geduurd eer de namen CVS en Fibro op het toneel verschenen en ik besloot om anders te gaan leven.

Je moet weten; zoals iedereen heb ook ik plannen en dromen. Ik had geen tijd voor CVS of fibro. Spijtig genoeg is dat niet hoe het leven werkt. Nu, 4 jaar later, heb ik aanvaard dat dit deel van mijn leven is. Dat het goede niet komt zonder het nodige werk, is ok. Ik heb namelijk tijd, maar nog meer; ik heb plannen en dromen en éindelijk terug energie voor ambitie!
Mijn wereld is klein, doch zeer bevredigend. Afgestript tot die ‘bare essentials’ zeg maar.

De Wolaholic Ambitie

Ergens in de afgelopen jaren ontdekte ik dat haken me een productief gevoel gaf. Iets wat ik enorm hard miste; een productief lid zijn van deze maatschappij. Ik mag het dan niet meer eens zijn met hoe deze draait en aan welk tempo; ik draag wel graag mijn steentje bij hoor.

Een garenwinkel voorbij wandelen werd algauw onmogelijk…laat staan met lege handen buiten komen. De wolaholic werd geboren. Ik wil alles geprobeerd en gemaakt hebben, of het nu gehaakt gebreid of geknoopt is! Een levenswerk dus (enkel bevestigd door Pinterest en de vele mapjes die ik daar heb aangemaakt onder @wolaholic)!

De wereld van de wol is groot, oneindig misschien wel. Wat me brengt op 1 van mijn dromen. De wereld zien! Velen onder ons hebben deze droom en gebruiken vaak hun studentenjaren om deze waar te maken. In die tijd was ik echter tot over mijn oren verliefd op een Italiaan en mijn wereldreis beperkte zich tot het mooie Rome! Gelukkig is het nooit te laat!

Wel, op heden is het nog niet de moment om alles achter te laten en de wereld fysiek te gaan ontdekken, doch, de wolwereld is een ander verhaal! Dat is wat ik hier wil doen, samen met jullie: de wolwereld ontdekken, zowel dichtbij als veraf, met als doel, de mooiste en leukste garen tot bij jullie te brengen. Ik ben in ieder geval reuze-nieuwsgierig wat er allemaal te zien en ontdekken valt. Hopelijk kan ik jullie, mede- wolaholics, meenemen en je een geweldige tijd bezorgen.

Naast haken heb ik nog een kleine passie voor rommelmarkten en recyclen. Een passie die ik deel met de plus-mama en papa van mijn zoontje. Dankzij hun volharding, geduld en draagkracht (vaak letterlijk – de wolaholic in mij kan het vaak niet laten om die arme wolletjes te redden van zolders en kelders en een eeuwigheid in de vergetelheid), hebben we er ondertussen een gewoonte van gemaakt om minstens 1 rommelmarkt per week te doen. Dit vooral in het buitenseizoen. Telkens is het weer een plezier om dat telefoontje te ontvangen op het einde van de week, waarin we ons volgende marktje plannen!

De wereld draait snel. We hebben niet allemaal die tijd, noch energie, om écht bezig te zijn met recyclen. Het gaat sneller om iets nieuws te bestellen en de volgende dag in huis te hebben, dan op zoek te gaan naar dat voorwerp in tweedehands koopjes-sites of kringwinkels.

Nou, laat dat nu maar aan mij over! Van patroonboeken, naar breinaalden en haakpennen over knopen naar andere accessoires. Kunnen we het gebruiken en is het nog deftig, dan bied ik het je graag aan. Neem dus zeker eens een kijkje in de tweedehands afdeling! Ik kan je alvast verklappen dat er een serie vintage knopen is om verliefd op te worden!

 

Geachte dames en heren, ik heet u alvast van harte welkom bij Wolaholic. Momenteel is het nog éven geduld oefenen en aftellen naar de Grand Opening. Deze staat gepland in oktober!

 

Wolaholica

mama, dochter, vriendin, haakster, traag leven-expert, rommelmarkt-apassionata.

Geef een reactie