De Wolaholic-inspiratiebron

De Wolaholic-inspiratiebron

Uren klikken en nog geen patroon overhouden…Ik begrijp helemaal niet hoe dat werkt! Er is niet zoveel keuze in het Nederlands! Ik vind die mapjes niet. Pinterest geeft me grijze haren!

Wanneer je beslist een (web-)winkel te openen, is het belangrijk het gat in de markt te vinden. We weten nl. allemaal dat er meer dan genoeg webwinkels zijn die garen aanbieden. En dus begon ik met een “undercover infiltratie” in haakgroepen op facebook. Ik las, juichte medehakers toe, en keek rond. Algauw werd het duidelijk. Voor velen is Pinterest een paradijs. Voor evenveel is het een kleine hel. Er was een nood aan nederlandstalige patronen die je zonder veel moeite kon verkrijgen…Dit wou ik dan ook per se tot 1 van Wolaholic’s stokpaardjes maken.

Onze tijdschriften en boeken bestrijken een grote tijdsperiode. Momenteel is de oudste uit 1949. Dagelijks proberen we er nog aan toe te voegen. Onze bib is nl. best groot geworden. Het zal dus nog even duren voor alles effectief op de Wolaholic-website staat.

Toen ik begon met haken had ik best wat oordelen over “het oude haken”. Al die doekjes voor op de kast! Super saai gewoon! Ondertussen weet ik echter beter. Zovele van die boekjes zijn een schat aan informatie en inspiratie. De ananas-omslagdoek die velen kennen, was in de jaren ’80 al een hit. Zo ook de geometrische trend. Al was het toen vooral vierkanten en nu driehoeken. Mode komt ook altijd terug he. Die kleedjes lenen zich trouwens perfect om droomvangers te maken of tapijtjes met super dikke garen of effectief als kleedje voor op de kast. Door andere garen en of kleuren te kiezen passen ze perfect in onze hedendaagse interieurs.

Bovenstaande is geweldig. Al heeft deze Wolaholica nu een nog groter probleem! Nog meer op de “wil-ik-nog-haken-lijst”. Om nog maar te zwijgen over de drang om te leren breien!

Ben je nog niet overtuigd? Probeer het eens. Laat je inspireren door het verleden. De tijdschriften kosten niet meer dan een gemiddeld patroon op Ravelry of Etsy en je krijgt er een hoop andere patronen bij aangezien een blad altijd meerdere patronen bevat!

Ik wens jullie alvast nog veel haak- en breiplezier!

XOXO

Wolaholica

Wolaholica

mama, dochter, vriendin, haakster, traag leven-expert, rommelmarkt-apassionata.

Geef een reactie